Popisy méně známých jídel

Popisy méně známých jídel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Popisy méně známých jídel.

 

Boloňské nudle
Hovězí mleté maso se zeleninou, rajským protlakem, houbami a smetanou
Podává se s nudlemi posypanými sýrem.

Bretaňské fazole
Fazolky uvařené s rajským protlakem. Příloha pečivo.

Florentinské špagety se špenátem
Nakrájený špenát, šunka podušené na slanině.  Příloha špagety posypané sýrem.

Gnocchi – brambory+mouka = nočky

Grenadýrský pochod
Uvařené brambory a široké nudle, slanina na cibulce, vše se smíchá a ochutí červenou paprikou.

Hovězí Tokáň
Hovězí maso v omáčce se zeleninou (papriky, rajčata). Příloha rýže.

Kuře Tondovo
Cibule, mrkev, celer, petržel, koření a kuře pečeme v troubě. Příloha brambory.

Kuře maminčino
Pečené kuře, příloha těstoviny s kuřecími játry a houbami

Mexický kotlík
Vařené fazole, zelenina a krájená klobása v rajském protlaku. Podává se s pečivem.

Rybí paella
Uvařená rýže se smíchá s různými druhy ryb nakrájenými na kousky
a zeleninou. Ochuceno šafránem.

Rozlítaný ptáček
Hovězí maso s omáčkou s vejcem,okurkou,šunkou. Příloha rýže.


Staročeský kuba
Kroupy vařené s česnekem, majoránkou se smíchají s uvařenými houbami.
Vše se dá zapéct.